Opaal 25 jaar ‘The show goes on’

Marjo de Groot was als klein meisje al gek van mode. Zij tekende en maakte de kleertjes voor haar barbies. Nu bestaat er bijna geen modeblad of-site die zij niet heeft gezien. Altijd al gefascineerd door mode vervulde zij haar grote wens door 25 jaar geleden haar eerste winkel te openen in de Dorpsstraat in Vught. 

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-09-14 11:10:55Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Opaal 25 jaar ‘The show goes on’‘Opaal’ werd de naam omdat de edelsteen Opaal uit alle werelddelen afkomstig is, unieke en gevarieerde kleurschakeringen bezit en met elkaar één harmonieus geheel vormt. Dit werd het basisconcept, waarop de collectie van Opaal nog steeds door Marjo de Groot en haar echtgenoot Herman wordt samengesteld. Binnen een jaar groeide Opaal al uit haar jasje en verhuisde de zaak naar de Kerkstraat 8 waar tot op de dag van vandaag mode met een grote M wordt verkocht. Dameskleding, voor wie Opaal niet kent. Maar wie kent Opaal niet binnen deze regio? Herman de Groot, niet alleen echtgenoot maar ook zakelijk partner van Marjo en regelmatig in de winkel te vinden verklaart het succes van Opaal als volgt: “Wij verkopen ‘Opaal’. Een geheel van merken hebben wij in huis. Een mix van wat wij mooi vinden en op de ervaring met onze klanten is ingekocht”. Marjo: “De klant is voor ons ontzettend belangrijk bij de inkoop. Hun reacties en meningen beïnvloeden grotendeels onze keuzes. Als je de winkel binnenstapt tref je daarom een diversiteit aan stijlen en exclusieve merken aan die met de grootste zorg door ons is samengesteld, en waar de collectie haar unieke uitstraling aan te danken heeft”.

Opaal.JPGStoer en vrouwelijk
Kenmerken van Opaal zijn verder stoer en vrouwelijk, voor elke gelegenheid: zakelijk, nonchalant of feestelijk. Een spannend samenspel van kleuren springt bij binnenkomst in het oog. Marjo’s gevoel en liefde voor kleur bepalen namelijk óók de heel eigen uitstraling van de collectie van Opaal. Marjo: “Op kleur is onze collectie in belangrijke mate afgestemd en vormt een leidraad tijdens onze inkoop. Door de variëteit aan kleur kan elke klant onze merken op een unieke manier combineren”. Herman en Marjo de Groot doen altijd samen de inkoop die op elk seizoen wordt ingekocht, een half jaar van tevoren. Herman: “Wij vullen elkaar goed aan. Marjo’s kracht ligt in de creatieve kant. Ik kijk vooral naar de technische afwerking van de kledingstukken. En niet te vergeten: naar de kleine lettertjes in de contracten met de leveranciers!”

Eigen label
Vijfentwintig jaar full time met mode bezig zijn, inkopen op beurzen, contacten onderhouden met vele klanten: Marjo’s passie voor mode hield hierbij niet op. Zij zette met Herman het afgelopen seizoen nog een stap. Een eigen label ‘Vonckhen’ -de meisjesnaam van Marjo met de ‘h’ van Herman- hangt nu in de rekken. Herman de Groot: “ Voor Marjo een nieuwe uitdaging om zelf te ontwerpen en wij kunnen nu ook items laten maken die een aanvulling zijn op onze collectie maar tijdens de inkoop niet verkrijgbaar zijn. Zo kunnen wij ons aanbod nog beter afstemmen op de wensen van de klant. Dit doen wij ook door het aanbod van enkele tassen, schoenen en laarzen van een paar exclusieve modemerken die niet in een reguliere schoenenwinkel te vinden zijn “.

Verschil

Het verschil tussen Opaal 1991 en Opaal 2016 is volgens het echtpaar De Groot enorm. “ In 1991 stonden mode labels met hun collecties nog niet op het internet. Een nieuwe collectie was voor de klant dan ook ècht nieuw en verrassend. Ook werd het modeseizoen meer door één stijl of kleur bepaald. Nu kan eigenlijk alles. Anno 2016 kijkt de klant al gericht de winkel rond. Op zoek naar een skinny jeans, de ander naar één met wijd uitlopende pijpen. Korte en lange jurkjes hangen naast elkaar. Het aanbod is heel divers geworden. Een stuk gecompliceerder en we moeten nog alerter zijn. Maar het maakt voor ons de uitdaging alléén maar groter.“ Marjo de Groot is ook actief op Facebook en Instagram. Volgens haar geweldige middelen om de klant te bereiken en hun wensen in kaart te brengen. Binnenkort is er zelfs voor de klant ‘online’ op Facebook en de website van Opaal een modeshow te zien. Vijfentwintig jaar Opaal is voor Marjo en Herman de Groot een mijlpaal die, ook dankzij hun trouwe klantenkring, in de maand september wordt gevierd. Het motto voor Opaal dit seizoen is dan ook: ‘Let the show begin’. Op naar een volgende mijlpaal!